Чому свіжообсмажена кава
Для того щоб приготувати смачну каву, він повинен бути тільки свіжим. У не свіжого кофегорькій і ненасичений смак з неприємним присмаком. Так відбувається коли кава має тривалий контакт з киснем, або по подію великого час після обсмажування.
У обсмажуванні кави відбувається багато хімічних процесів. Виділимо 3 важливих процесу, етап «Сушки», «реакція Майяра» і етап «карамелізації» або як ще її називають етап «Розвитку зерна».
У цій статті розповімо що ж відбувається з зерном під час обсмажування, і чому краще пити свіжообжарену кави.

ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ З ЗЕРНОМ ПІД ЧАС ОБСМАЖЕННЯ КАВИ
-
Сушка, при якій випаровується зайва волога із зерна, для цього етапу важливо добре і правильно прогріти зерно зсередини, задавши правильні параметри температури завантаження зерна в барабан виходячи з параметрів даного лота! На цьому етапі головне максимально добре прогріти зерно всередині.
Реакція Майяра, настає приблизно при 110 С, і триває до 180С, на цій стадії амінокислоти починають взаємодіяти з цукрами, в результаті чого формуються безліч ароматичних сполук, такі як: піразини, фурани, кетони, кафеоль, всі ці сполуки відповідають за смак. ! Для обжарщіка кави важливо максимально розкрити потенціал кожного зерна.
-
Розвиток зерна або карамелізація вона починається приблизно з 180 С в слідстві нагріву під час обсмажування кави відбувається розрив молекул цукрів, які утворюють нові хімічні сполуки такі як гіркоту, кислота, аромат. Обсмажчик кави веде обсмажування під еспресо або фільтр кави.

ЧОМУ ВАРТО ПИТИ КАВУ СВІЖОГО ОБСМАЖЕННЯ
-
Кава свіжого обсмажування має неповторний аромат.Зерна після обсмажування мають насичений і неповторний аромат, після декількох тижнів аромат поступово починає зникати і втрачати свою насиченість. Тому важливо купувати каву тільки свіжої обсмаження!
-
Незабутні враженняСвіжообсмажена кава має насичений і багатогранний смак, а також різні відтінки, в смаку можна відчути ягоди, квіти, шоколад, горіхи, в залежності від країни і висоти зростання.
-
Корисний для здоров'я Кава свіжого обсмаження смачна і корисна, він підвищує настрій, увагу, зміцнює судини, а також свіжообжарену кави містить в собі багато антиоксидантів.